BUMBUNG TERMINAL PENGANGKUTAN AWAM KUALA BERANG RUNTUH


HULU TERENGGANU - Bumbung Terminal Pengangkutan Awam bernilai RM4.2 juta yang dalam pembinaan di Kuala Berang dekat sini runtuh menyebabkan empat pekerja di situ cedera.

Kejadian pada pukul 3 petang semalam berlaku ketika 15 pekerja dengan dua daripada mereka sedang memasang kaca sebagai bumbung penghadang cahaya.
PENGIKAT panel pada bumbung penghadang cahaya yang tidak kukuh didakwa menjadi punca bumbung tersebut runtuh.


Kerja-kerja memasang kaca di atas bumbung penghadang cahaya di terminal pengangkutan awam itu telah bermula sejak seminggu lalu.

Penyelia projek, Zahir Hariri berkata, dia terdengar bunyi kuat ketika berada di pejabatnya dan terkejut apabila mendapati bumbung sepanjang 27.4 meter itu telah runtuh.

"Ia menyebabkan dua pekerja warga Bangladesh yang berada di atas bumbung dan dua lagi iaitu seorang warga Bangladesh dan seorang rakyat tempatan yang berada di bawah cedera," katanya ketika ditemui di tempat kejadian di sini semalam.

Menurut beliau, kesemua yang mengalami cedera ringan di kaki, dahi dan tangan akibat terkena serpihan kaca itu dihantar ke Hospital Hulu Terengganu dan dirawat sebagai pesakit luar.

Katanya, kejadian itu dipercayai berpunca daripada penyambungan panel yang tidak sempurna pada penghadang cahaya itu.

IMEJ KERAJAAN NEGERI TERENGGANU SEKALI LAGI TERCALAR AKIBAT KEJADIAN INI TATKALA LUKA LAMA BELUM LAGI SEMBUH DAN TERURAI KEMISTERIANNYA.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 komentar:

komentar
23 Disember 2009 pada 8:28 PTG delete

lepas satu.satu..satu..adoii...biar terdedah saper sbnarnya dalang dlm hal nie..saper yg perut dh boroi mkn duit2 haram rakyat nie..susah..susah..balik2 rakyat juga yg terseksa...

Reply
avatar

Penaja

insan yang cintakan ilmu

Pengikut